ontwerp- en tekenbureau

Montagehandleiding BoxKit in gebruik genomen

20-11-2016

Montagehandleiding BoxKit in gebruik genomen

Voor BoxKit B.V. heeft Outline een inzichtelijke montagehandleiding ontwikkeld voor de BoxKit, een lichtgewicht en modulaire opbouw carrosserie voor bedrijfsauto’s.

Dankzij het ontwerp, de modulariteit én de heldere montagehandleiding is de montagetijd van de BoxKit zeer kort.
Het innovatieve product de BoxKit in combinatie met een goede handleiding biedt een unieke oplossing voor de carrosseriebranche waar de marges laag zijn en de personele kosten hoog. De gebruiksvriendelijke handleiding zorgt ervoor dat het modulaire product eenvoudig te repareren is. De tijd dat een bedrijfsauto met carrosserie bij schade stil moet staan is hiermee zeer kort.
De BoxKit is met de heldere montagehandleiding door monteurs/ carrosseriebouwers op een correcte, snelle en veilige manier te monteren.

Voor het opzetten van de montagehandleiding heeft Outline de montage van de BoxKit compleet bijgewoond. Hierbij heeft Outline alle productonderdelen en gereedschappen geinventariseerd en de opbouw van de BoxKit stapsgewijs gefotografeerd. Alle belangrijke montagepunten heeft Outline met de monteurs/carrosseriebouwers besproken. Daarnaast heeft Outline alle overige informatie zoals 3D CAD tekeningen, montagevoorwaarden, veiligheidsmaatregelen/ waarschuwingen en benodigde instructieve teksten in kaart gebracht. Deze informatie was een goede basis voor de handleiding.

Montagehandleiding BoxKit

In de montagehandleiding is een duidelijk onderdelenoverzicht weergegeven, een checklist van de geleverde onderdelen, zodat te controleren is of alles aanwezig is.
In een gereedschapsoverzicht is weergegeven welk gereedschap nodig is bij het monteren. Daarnaast worden belangrijke montagevoorwaarden, veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen toegelicht.
De montage is stapsgewijs en in juiste volgorde met inzichtelijke illustraties weergegeven. Per stap is aangegeven welke onderdelen en handelingen er nodig zijn.
De illustraties zijn voorzien van detailviews, benodigde gereedschap, belangrijke maatvoering, pijlen pictogrammen en omgevingselementen pictogrammen. Waar nodig zijn de illustraties ondersteund met tekst.
De handleiding bevat ten slotte een checklist om alle belangrijke montagestappen snel te kunnen controleren.

Tijdens de ontwikkeling van een montagehandleiding BoxKit hebben testpersonen (monteurs/ carrosseriebouwers) de instructieve handelingen uitgevoerd uit om de instructies op hun effectiviteit te controleren.
Op basis van de feedback uit de praktijk is handleiding uiteindelijk geoptimaliseerd.

Voordelen van de duidelijke illustratieve montagehandleiding voor BoxKit BV:

  • De BoxKit wordt op correcte, efficiente en veilige manier gemonteerd.
  • De Boxkit heeft een snelle montagetijd, wat leidt tot een aanzienlijke kostenbesparing.
  • Elke BoxKit wordt op een eenduidige en zelfde wijze gemonteerd.
  • De modulaire onderdelen van de Boxkit zijn eenvoudig te repareren / vervangen.
  • De tijd dat een bedrijfsauto met carrosserie bij schade stil moet staan is zeer kort.
  • Vermindering van de servicekosten (ontlasting nazorg en servicedienst).

 

Wilt u ook een montagehandleiding laten maken?

Outline maakt duidelijke en illustratieve montagehandleidingen voorzien van sprekende illustraties.