ontwerp- en tekenbureau

Werkinstructie maken

In een werkinstructie is stapsgewijs vastgelegd hoe bepaalde werkzaamheden moeten gebeuren. Een werkinstructie beschrijft de meest efficiënte manier waarop bepaalde activiteiten worden uitgevoerd.

Werkinstructies worden gebruikt om regelmatig terugkerende werkzaamheden die volgens vaste patronen worden uitgevoerd vast te leggen.

Een goed werkinstructie zorgt ervoor dat een werkwijze eenvoudig is over te dragen en is daardoor zeer geschikt als opleidingsmateriaal voor nieuwe medewerkers.

In werkinstructies zijn afspraken over bepaalde werkmethodes opgenomen. De informatie is goed uitwisselbaar en consistent qua opbouw, inhoud en terminologie. Dat wil zeggen dat de uit te voeren taken in een vaste volgorde staan en steeds op dezelfde manier kort en bondig worden beschreven. De eenduidigheid wordt versterkt doordat voor elk onderdeel en iedere stap dezelfde termen worden gebruikt.

De handelswijze wordt in korte en uniform geformuleerde stappen beschreven. De stappen worden geschreven in de gebiedende wijs; dat is direct en leest prettiger. Alle stappen staan in een logische volgorde. Om de stappen te verduidelijken kan gebruik worden gemaakt van technische illustraties en pictogrammen.

Werkinstructies voor machines laten maken?

Werkinstructies voor machines zijn veelal bedoeld voor de operator of onderhoudspersoneel. Deze werkinstructies bevatten belangrijke informatie om machines veilig en efficiënt te kunnen gebruiken, bedienen en onderhouden, of over hoe te handelen tijdens storingen. Wij maken duidelijke en illustratieve werkinstructies voorzien van sprekende illustraties.

Aandachtspunten bij de opmaak van werkinstructies:

  • Een overzichtelijke lay-out, met veel witruimte.
  • Lettertypen, grafische symbolen en veiligheidstekens die voldoen aan de minimale grootte en duidelijk leesbaar zijn.
  • Grafische symbolen die voldoen aan internationale normen.
  • Duidelijke illustraties en eenduidige pictogrammen.
  • Kleuren om de aandacht te trekken.
  • Informatieve, duidelijke en eenduidig tabellen.

 

Wilt u een werkinstructie laten maken?

 

Wij maken een professionele en gebruiksvriendelijke werkinstructies.

(In)meetinstructie maken

Met een inmeetinstructie kan een gebruiker de belangrijke afmetingen inmeten die relevant zijn voor de montage of productie van een product. Zo kan er met een inmeetinstructie bestelmaten van een (inbouw) product bepaald worden. Bijvoorbeeld bij het bestellen van kozijnen, deuren, garagedeuren, carports, serres, terrasoverkappingen, tuinhuisjes, zwembaden, zonneschermen, raambekleding, luiken, schuifwanden, schuifwandkasten, keukens, inbouwkoelkasten, douchecabines en trapleuningen etc.

Wilt u een meetinstructie laten maken?

Wij maken een professionele en gebruiksvriendelijke meetinstructies.