ontwerp- en tekenbureau

Outline ontwerp- en tekenbureau

Outline is een ontwerp- en tekenbureau en bestaat uit een samenwerkingsverband tussen 2 zelfstandige industrieel ontwerpers. Wij hebben ons ontwikkeld tot ervaren 3D tekenaars, technische illustratoren en documentalisten. We schakelen elkaar waar nodig in om capaciteit aan te vullen of expertise uit te wisselen.

We beschikken over een brede technische kennis, een goed inlevingsvermogen in de doelgroep, goede schrijfvaardigheden, 3D ontwerp- en tekenvaardigheden, grafische DTP-vaardigheden én inzicht in wet- en regelgeving. Daarnaast beschikt Outline over een uitgebreid netwerk van vertalers.

Aangezien visuele technische documentatie de toekomst heeft, hebben wij ons ontwikkeld tot specialisten in het maken van gebruiksvriendelijke illustratieve handleidingen, heldere technische illustraties en 3D visualisaties.

Onze doelstelling is om complexe technische informatie om te zetten in duidelijk te begrijpen technische documentatie voor een specifieke doelgroep, zodat deze veilig, efficiënt en effectief gebruik kan maken van producten, systemen, installaties, apparatuur, machines of software.

Wij werken zowel op uurbasis als op projectbasis. Dit wordt in overleg met de klant besloten. Wanneer er wordt gekozen voor projectbasis, dan maken wij een duidelijke gespecificeerde offerte. Wij werken aan zowel kleine als aan grote projecten. Indien gewenst kunnen wij ook bij de klant op locatie werkzaamheden verrichten.

Wij onderscheiden ons doordat wij flexibel zijn en met korte communicatielijnen werken. Zo kunnen wij direct inspelen op wensen van onze klanten en korte doorlooptijden hanteren. Wij kunnen onze diensten betaalbaar aanbieden omdat wij lage overheadkosten hebben en een resultaatgerichte werkhouding hanteren. Wij streven naar een langdurige relatie met onze klanten.

We hebben een mooi klantenbestand opgebouwd. Bekijk ons portfolio om de gerealiseerde projecten te zien.

Zoekt u een 3D tekenaar, technisch illustrator en technisch documentalist? Dan bent u bij ons op het goede adres!

 

Werkwijze/ Onze aanpak

Werkwijze bij het maken van een handleidingen en technische documentatie

 

Veelal doorlopen we de volgende stappen:

1. Kennismaking
Tijdens een kennismakingsgesprek zullen wij uw wensen, het product en onze mogelijkheden doornemen. We bespreken welke ondersteuning u nodig heeft: Een gehele nieuwe handleiding maken, een bestaande handleiding optimaliseren, een lay-out ontwikkelen, illustraties maken en/of teksten schrijven. U geeft aan welke informatie u kunnen aanleveren en wij geven aan welke project informatie precies nodig is. Aan de hand van dit oriënterende gesprek, kijken we of we iets voor uw bedrijf kunnen betekenen.

2. Projectplan/offerte
Om een projectplan/offerte te kunnen opstellen, ontvangen wij graag informatie zoals de huidige handleiding, productinformatie en een overzicht van de stappen voor installeren, gebruik, bediening of onderhoud. Daarnaast ontvangen wij een overzicht van uw wensen. In een projectplan/offerte treft u de opdrachtomschrijving, een plan van aanpak, de benodigde werkzaamheden, de specificaties van de handleiding, een overzicht van de benodigde projectinformatie, een opzet van de inhoudsopgave, een begroting en een planning. Op basis van deze informatie kunt u een beslissing nemen. Bij grote projecten (meerdere handleidingen) bieden wij meestal eerst een pilot aan.

3. Informatie verzamelen
Bij het verzamelen van informatie werken wij veelal samen met deskundigen binnen uw organisatie. Wij verzamelen en inventariseren alle benodigde informatie voor de uitvoering van het project zoals de huidige handleiding, het product, de onderdelen, 2/3D CAD-tekeningen, productfoto’s, doelgroep-analyse, gereedschapsoverzicht, risicoanalyse, belangrijke veiligheidsmaatregelen en waarschuwingen, installatie- en gebruiksvoorwaarden. Daarnaast zal Outline alle benodigde stappen t.b.v. installeren, ingebruikname, gebruik, bediening, onderhoud en het oplossen van storingen verder in kaart brengen.

4. Uitvoering
Wanneer we alle informatie hebben verzameld, maken we een start met de uitvoering van het project. We stemmen de opzet, structuur en stijl van de handleiding goed af met de opdrachtgever. Wij maken eerst een concepthandleiding. Hierbij zullen wij een nieuwe template/grafische lay-out ontwikkelen, teksten schrijven en illustraties maken. Deze concepthandleiding maken wij op en leveren wij aan ter beoordeling. Na controle zullen wij eventueel benodigde aanpassingen in de concepthandleiding doorvoeren.

5. Oplevering en afronding
Als alle benodigde aanpassingen zijn goedgekeurd, zullen wij de handleiding definitief opmaken en digitaal aanleveren. De handleiding is nu klaar voor gebruik.

6. Documentatiebeheer en onderhoud
Als uw producten worden aangepast of vernieuwd, moeten vaak ook uw handleidingen worden geüpdatet. Outline kan u ondersteunen in het beheer en onderhoud van uw handleidingen en technische documentatie.

Wilt u inzichtelijke handleidingen of technische documentatie laten maken?

Outline komt graag bij u langs om de benodigde informatie voor de handleiding of technische documentatie te inventariseren. Als u ervoor zorgt dat uw informatie bij de overdracht up-to-date is, dan kunnen wij snel voor u aan de slag.