ontwerp- en tekenbureau

Technische illustraties laten maken?

Bij Outline kunt u inzichtelijke technische illustraties laten maken voor uw documentatie.

Technische illustraties zijn een uitstekend hulpmiddel zijn bij het vervaardigen van documentatie voor instructieve doeleinden.
Outline voorziet uw technische documentatie van sprekende en inzichtelijke illustraties.

Toepassingen zijn o.a.: handleidingen, instructies, instructiekaarten, quick start guides, bijsluiters, online help, onderdelencatalogi, montage overzichten, patent documentatie, productgrafiek, specificatiebladen, productbrochures, bedrijfsdocumentatie, presentaties en meer!

 

  •  
  •  
  •  
  •  

3D illustraties

Met een 3D illustratie kan uw product in 3D perspectief vanuit verschillende standpunten weergeven worden. Relevante maataanduidingen en details kunnen inzichtelijk worden gemaakt. Bovendien kan een 3D illustratie het 'onzichtbare' zichtbaar maken. Het maken van 3D illustraties is al jarenlang een specialisme van Outline. Dankzij onze ruime ervaring op het gebied van 3D tekenen zijn wij in staat elk project te illustreren in 3D.

Stijl

Wij maken de technische illustraties op in 2D, 3D, in zwart/wit of kleur. Outline maakt niet alleen vector-illustraties in lijn en kleur, maar ook schermillustraties in pixelformaat voor toepassing in software.

Bron

De bron voor illustraties zijn vaak de producten zelf, schetsen, foto’s of 2D / 3D CAD tekeningen of een combinatie van deze. Met behulp van 3D CAD software kunnen wij de 3D-files van onze klanten inlezen en als basis gebruiken voor de illustraties. Wijzigingen en updates kunnen automatisch worden doorgevoerd in het nieuwe document door het inlezen van de nieuwe assembly. Dit werkt efficiënt en kostenbesparend.

Meerdere toepassingen

Onze technische illustraties worden zo gemaakt dat ze hergebruikt kunnen worden voor meerdere toepassingen zoals de onderdelen catalogi, verkoopdocumentatie, e-learning en trainingen.

Bestandsformaat

Outline levert de illustraties aan als een digitale file in ieder gewenst formaat (vector bestand of pixel bestand met hoge resolutie) geschikt voor reproductie, printen en websites.

Visitekaartje voor uw bedrijf

Technische documentatie voorzien van illustraties ziet er verzorgder en professioneler uit en is hiermee een goed visitekaartje voor uw bedrijf.

Wilt u duidelijke technische illustraties laten maken van uw product?

Spreekt de stijl van Outline u aan? Dan kunt u uitstekend terecht bij Outline. Wij hebben meer dan 20 jaar ervaring met het maken van duidelijke technische illustraties.

Type illustraties

 

Lijntekeningen

Lijntekeningen of lijnillustraties worden gebruikt in handleidingen en instructies om complexe technische producten en processen in beeld te brengen. Lijntekeningen maken de boodschap in één oogopslag duidelijk en zijn ideaal om te gebruiken in technische documentatie.

Lijntekeningen zijn tekeningen met een vereenvoudigde weergave, waarbij alleen de essentie weergeven wordt en alle overbodige details weggelaten zijn.

Lijntekeningen kunnen worden voorzien van diverse grafische elementen zoals pijlen, details, verwijs-/aanhaallijnen, cijfers/letters, handen, gereedschappen, pictogrammen, symbolen, iconen of tekstuele elementen en hierdoor ontstaan duidelijke instructies.

De lijntekeningen kunnen worden opgemaakt in 2D of 3D in zwart-wit, grijstinten of kleur; of een combinatie hiervan. Door gebruik te maken van verschillende lijndiktes en/of kleuraccenten kunnen onderdelen of details die bij een handeling belangrijk zijn extra benadrukt worden.

Lijntekeningen kunnen als vectorbestand worden opgeslagen, dit zijn compacte bestanden en zeer geschikt voor toepassing in digitale en online documenten.

 

Screenshots of schermillustraties

Veel apparaten en machines zijn tegenwoordig voorzien van een bedieningsscherm waarin stapsgewijs weergegeven wordt hoe een deze bediend moet worden.

In de bijbehorende handleidingen van deze apparaten en machines worden de instructies of stappen van het bedieningsscherm vaak in screenshots of schermillustraties in pixelformaat weergegeven.

 

Exploded-view tekening

Een Exploded-view tekening kan men gebruiken om te laten zien uit welke onderdelen een product bestaat. Een exploded view is een wijze van illustreren waarbij de onderdelen ‘los’, in gedemonteerde vorm getoond worden en waarbij de posities van de onderdelen de opeenvolging van het de- en monteren laten zien. De montagevolgorde is in één oogopslag te herkennen.
De onderdelen worden op de juiste positie geplaatst en met behulp van een aanhaallijn voorzien van een positienummer of een bestelnummer. Deze nummers zijn eenvoudig te koppelen aan een stuklijst in een database en dragen daarmee bij aan correcte en snelle leveringen van bestelde onderdelen.

Een exploded-view tekening kan gebruikt worden voor het inzichtelijk maken van:
  • Het aantal en de vorm van de onderdelen en/of samenstellingen.
  • De montage- en demontagevolgorde van de onderdelen.
  • De plaats van de onderdelen in de samenstelling.
  • De bestelnummers van de onderdelen en/of samenstellingen.

 

Voordelen van een exploded view tekening:
  • U kunt snel achterhalen waar en hoe het onderdeel dat u zoekt, is gemonteerd.
  • U kunt snel een artikel-/bestelnummer achterhalen.

 

Wilt u een Exploded view tekening laten maken?

Outline maakt duidelijke en inzichtelijke 3D exploded views.

 

Instructietekeningen

Instructietekeningen zijn illustraties die stapsgewijs laten zien hoe een product moet worden gemonteerd, gebruikt of onderhouden dient te worden.

Ze worden toegepast als ondersteuning van teksten in montage-, gebruikers- en servicehandleidingen.

 

Opengewerkte illustraties

Opengewerkte illustraties zijn illustraties waarbij een gedeelte van een product is opengewerkt om te laten zien hoe dit product er van binnen uit ziet en kan de werking en /of de functie van binnen uit duidelijk worden weergegeven.

Opengewerkte illustraties bieden de mogelijkheid om het onzichtbare zichtbaar te maken. Verschillende standpunten kunnen bekeken worden en details kunnen worden uitvergroot.

 

Infographics

Een infographic of informatieve illustratie is een visuele weergave van objecten, technische processen of systemen.

Wilt u ingewikkelde (technische) processen of objecten inzichtelijk maken voor een bepaalde doelgroep dan zijn informatieve illustraties een ideaal middel om de tekst te ondersteunen. Wij ontwerpen infographics in de vorm van een kaart, grafiek, diagram, bord of instructieve tekening en maken gebruik van fotografie, lijntekeningen, kleurcoderingen, teksten, cijfers, of een combinatie ervan.

De infographics worden bijvoorbeeld gebruikt in wetenschappelijke artikelen, bedrijfsbrochures, trainingsmateriaal en op websites.

Een infographic nodig?

Wij ontwerpen overtuigende, heldere infographics.

Bekijk voorbeeldprojecten