ontwerp- en tekenbureau

Illustratieve montagehandleidingen voor doe-het-zelfproducten en bouwpakketten

Wij maken duidelijke montagehandleidingen van uw doe-het-zelfproducten en bouwpakketten, stap voor stap met illustraties! Dit maakt de opbouw en montage van uw producten gemakkelijk en gebruiksvriendelijk.

Outline kan illustratieve montagehandleidingen maken (zoals de bekende ‘IKEA®-handleiding’). Deze montagehandleiding bestaat uit stapsgewijze instructietekeningen zonder tekst. Waar nodig tonen we de benodigde gereedschappen. Waarschuwingen attenderen de gebruiker op nuttige tips of mogelijke gevaarlijke situaties.

De montagehandleidingen bestaan voornamelijk uit illustraties met zo min mogelijk tekst, hierdoor zijn de vertalingen beperkt en kunnen de handleidingen ook gemakkelijk voor de internationale markt worden gebruikt.

Wij maken montagehandleidingen voor veel verschillende producten zoals: zonnepanelen, zonneboilers, warmtepompen, radiatoren, ventilatiesystemen, rookgassystemen, isolatieproducten, hekwerken, gevelbekleding, systeemwanden, raambekleding, zonneweringen, rolluiken, dakluiken, garagedeuren, overkappingen, veranda’s, carports, blokhutten, speeltoestellen, douchecabines, meubels, kantoormeubilair, kasten, standbouw producten, zwembaden en diverse andere doe-het-zelfproducten en bouwpakketten.

De uitstraling van de montagehandleiding wordt bepaald door de structuur, de stijl van de illustraties en de opmaak van huisstijl elementen (lay-out, logo, lettertypes en kleuren). Door een professionele huisstijl in de montagehandleiding op te nemen, geeft u een mooi visitekaartje van uw bedrijf af. Het maakt uw bedrijf herkenbaar en geeft u positieve naamsbekendheid.

De illustraties in de montagehandleidingen zijn veelal zwart-wit lijntekeningen. Echter kunnen grijswaarden of kleuraccenten van toegevoegde waarde zijn. Bij lijntekeningen/ illustraties kun je eenvoudig relevante onderdelen en handelingen extra benadrukken of inzoomen op details.

Lijntekeningen worden vaak gemaakt a.d.h.v. 3D CAD tekeningen. Als u geen 3D CAD tekeningen van het product en/of productonderdelen bezit, kunt u deze door ons laten maken a.d.h.v. het product zelf, 2D CAD bestanden, schetsen, foto’s of video’s.

Als er een 3D CAD tekening van u product beschikbaar is, kunnen wij deze als basis gebruiken voor de illustraties. Wij kunnen de montagestappen en montagedetails in 3D CAD uitwerken. Ook kan het gewenste perspectief voor de illustraties ingesteld worden.

Wij zullen de illustraties zoveel mogelijk in hetzelfde perspectief weergegeven, zodat de gebruiker zich beter kan oriënteren bij het doorlopen van de montagestappen. Tevens kunnen de illustraties in hetzelfde perspectief eenvoudig worden hergebruikt. Door illustraties te standaardiseren kunnen nieuwe montagehandleidingen sneller en gemakkelijker worden gemaakt.

Door professionele montagehandleidingen begrijpen klanten hoe ze een product veilig en snel in elkaar kunnen zetten en ontstaan er positieve klantervaringen. U bent hierdoor minder tijd en geld kwijt aan klantondersteuning.

Wilt u een illustratieve montagehandleiding laten maken?

Outline is dé specialist in het maken van professionele montagehandleidingen met duidelijke illustraties. We hebben meer dan 20 jaar ervaring in het maken van illustratieve handleidingen.

Voordelen van een duidelijke illustratieve montagehandleiding:

 • Het product wordt op correcte, efficiënte en veilige manier gemonteerd.
 • Het product heeft een snelle montagetijd, wat leidt tot een aanzienlijke kostenbesparing.
 • Elk product wordt op een eenduidige en zelfde wijze gemonteerd.
 • Onderdelen van het product zijn eenvoudig te repareren/ vervangen.
 • Vermindering van de servicekosten (ontlasting nazorg en servicedienst).

 

Wilt u een illustratieve montagehandleiding laten maken?

Outline maakt duidelijke en illustratieve montagehandleidingen voorzien van sprekende illustraties.

Montagehandleiding voor trampolines

Montagehandleiding voor innovatieve producten voor de standbouw

Punten die bijdragen aan een duidelijke montagehandeling:

 • Nette template, overzichtelijke lay-out, witruimte
 • Eenduidige heldere teksten, beknopte kopjes, waarschuwingen
 • Duidelijke 2 & 3D illustraties
 • Eenduidig (herkenbaar) perspectief in illustraties
 • Stap-voor-stap
 • Uitgelichte details
 • 3D lijntekeningen met accentuering in diktes, grijstinten of kleurwaarden
 • Overzichtelijke pictogrammen en symbolen.