industrieel ontwerp

Industrieel ontwerp van behuizingen van elektronische producten

30-08-2016

Industrieel ontwerp van behuizingen van elektronische producten


Outline is specialist in het ontwerpen van behuizingen en omkastingen van elektronische producten.

Wij werken aan allerlei soorten producten, zoals bijvoorbeeld behuizingen van analyzers, meetinstrumenten, communicatieapparatuur, machines, werktuigen, retail producten, voertuigen etcetera.

Als u een industrieel ontwerper aan uw product laat werken, wordt over elk aandachtspunt goed nagedacht. Wij maken werk van uw product en zorgen ervoor dat er een goed doordacht product wordt ontwikkeld. Wij werken aan de vormgeving, functionaliteit, gebruiksvriendelijkheid, lage kostprijs, optimale assemblage en een goede maakbaarheid.

Bijzonder aan zowel de binnenkant als de buitenkant.
Bij professionele producten zit binnenin het product vaak bijzondere hoogwaardige techniek. Dan wilt u dat uw product dat ook uitstraalt aan de buitenkant. Het is daarom een logische stap om ervoor te zorgen dat de behuizing er profi en verzorgd uitziet. Het ontwerpen van een behuizing of omkasting met een nette, onderscheidende en hoogwaardige uitstraling is het werk van een industrieel ontwerper.

Ontwerp van een behuizing van een selfservice automaat

Ontwerp van een selfservice automaat voor het uitlenen en verlengen van boeken in bibliotheken

Soms vinden bedrijven de stap om een externe industrieel ontwerper in te schakelen moeilijk. Bedrijven denken bijvoorbeeld dat het inschakelen van een ontwerper enorm kostbaar is of dat het product dan heel duur wordt. Of dat dat moeizame processen zijn met moeilijke mensen. Bij Outline in ieder geval niet. Wij bieden ons werk betaalbaar aan, maken de projecten niet te moeilijk en werken op een prettige manier samen met onze klanten.

Een industrieel ontwerper zal interessante voorstellen gaan ontwikkelen voor uw product. In een stapsgewijs project wordt er toegewerkt naar een nieuw productontwerp. Een ontwerp dat een hoogwaardige uitstraling geeft aan uw product. Vaak maakt dit het product niet duurder. Door slim te ontwerpen zijn er veel mogelijkheden. Hierbij worden de functionele eisen niet op de tweede plaats gezet. Alle eisen worden compromisloos verwerkt in het product.

Vormgeving is een mooi middel om uw product en assortiment een eigen gezicht te geven. Hiermee kunt u zich als bedrijf duidelijk onderscheiden ten opzichte van uw concurrenten. Een mooi vormgegeven product vergroot de gevoelswaarde en beleving van uw product. Dit geldt voor uw klanten, dealers en eindgebruikers maar dit geldt ook intern in uw eigen bedrijf.

Design studie van een behuizing van een laboratorium analyzer

Designvoorstellen voor een behuizing van een analyzer

Met name bij elektronische producten die in kleine series worden gemaakt, worden nog wel eens standaard behuizingen gebruikt. Of wordt een behuizing door een fabriek ontworpen. Vaak ziet een product er dan functioneel en technisch uit. Dit is soms de goedkoopste oplossing en soms is het simpelweg te duur om een eigen design te laten ontwikkelen en te laten maken. Maar het nadeel is dat u hiermee geen eigen identiteit heeft en veel andere bedrijven (ook concurrenten) ook dergelijke behuizingen gebruiken.

Outline heeft veel ervaring met het ontwerpen van behuizingen. Ook voor producten die in kleine series worden gemaakt. Ook dan is er al heel veel mogelijk en zijn de kosten van het laten ontwikkelen van een eigen design vaak acceptabel.

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen om vrijblijvend kennis te maken. In een oriënterend gesprek kunnen wij een indruk geven wat de (on)mogelijheden zijn met uw product.

Lees voor meer informatie onze speciale pagina over het ontwerpen van behuizingen.