industrieel ontwerp

2018 wordt een (3D) modeljaar!

9-01-2018

2018 wordt een (3D) modeljaar!


Outline begint het jaar met goed nieuws. Peter heeft een 3D printer aangeschaft!

Het is een professionele printer, waarmee mooie en functionele testmodellen en prototypes geprint kunnen worden.

Hiermee kan ik mijn klanten goed van dienst zijn tijdens het ontwikkelen van nieuwe producten. Zowel voor tussentijdse proefmodellen als voor definitieve prototypes voor presentatie en testdoeleinden. En 3D printen wordt tegenwoordig ook ingezet voor productie van kleine series.

Er kan in diverse kunststof materialen geprint worden, bijvoorbeeld ook met het sterke nylon. Dit maakt het geschikt voor mechanische belastingen en testen. Ook rubber achtige kunststoffen zijn mogelijk. De printer heeft twee printkoppen en kan in verschillende kleuren printen. De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid!

De printkwaliteit kan op heel fijn worden ingesteld, waardoor er een goed uitziend oppervlak ontstaat en er bruikbare modellen voor presentatie doeleinden kunnen worden gemaakt.

De afmetingen van het printwerk zijn beperkt, 215x215x200 millimeter. Maar grotere onderdelen zijn mogelijk door meerdere delen aan elkaar te lijmen met bijvoorbeeld een vingerlas lijmverbinding, dit is een beproefde methode.

Even snel een model maken maakt het ontwerp veel duidelijker dan plaatjes. Pas dan voel en zie je echt hoe het nieuwe ontwerp overkomt. Hoe voelt het aan, is het sterk genoeg, even testen en inbouwen… het kan allemaal!

Ik ga er de komende maanden veel mee aan de slag en wil graag de mogelijkheden gaan inzetten voor nieuwe projecten.

Interesse in een model of prototype? Bel of mail Outline!