industrieel ontwerp

Ontwerpen van behuizingen van elektronische producten

Outline is gespecialiseerd in het ontwerpen van behuizingen van elektronische producten. Bij behuizingen van elektronische producten komen vaak specifieke aandachtspunten kijken.

Componenten moeten bereikbaar zijn voor service en vervanging. Wellicht worden er componenten ingebouwd met een communicatiesignaal dat moet worden doorgelaten. Er moet rekening worden gehouden met EMC richtlijnen, hitte en ventilatie, waterdichtheid, UV bestendigheid, afschermen van componenten met hoge spanning, inbouw en aansluiting van bekabeling, etcetera.

Als u een industrieel ontwerper van Outline inschakelt, wordt voor elk aandachtspunt een goed voorstel ontwikkeld en ontstaat er een slim en doordacht productontwerp.

  •  
  •  
  •  
  •  

Een behuizing door een industrieel ontwerper laten ontwikkelen

Bij professionele producten zit binnenin het product vaak bijzondere hoogwaardige techniek. Dan wilt u dat uw product dat ook uitstraalt aan de buitenkant. Het is daarom een logische stap om ervoor te zorgen dat de behuizing of omkasting er profi en verzorgd uitziet. Het ontwerpen van een behuizing met een nette, onderscheidende en hoogwaardige uitstraling is het werk van een industrieel ontwerper.

Outline heeft al jarenlang ervaring met het ontwerpen van behuizingen en omkastingen. Uitgangspunt daarbij is een behuizing die functioneel voldoet aan de eisen en die is voorzien van een moderne en verzorgde vormgeving.

Wij ontwerpen behuizingen die handig zijn te assembleren en waarvan de onderdelen goed zijn te produceren. Door het gebruik van slimme bevestigingsartikelen en handige montage-hulpmiddelen ontwikkelen wij een optimaal productontwerp. Outline heeft veel kennis van alle materialen en productietechnieken zodat er een goed en maakbaar product wordt ontwikkeld.

Outline werkt aan allerlei soorten producten. Wij ontwerpen bijvoorbeeld behuizingen van analyzers, vending machines, betaalterminals, informatiezuilen, meetinstrumenten, communicatieapparatuur, machines, werktuigen en voertuigen. Het kunnen producten zijn in de installatie, retail, laboratorium en doe het zelf branche of producten in de medische, facilitaire en industriële markt.

Een uniek en eigen ontwerp voor uw behuizing

Het grote voordeel als u een eigen ontwerp ontwikkeld voor uw behuizing, is dat u een duidelijk eigen design in uw assortiment heeft. Daarmee onderscheidt u zich van uw concurrenten en krijgt uw bedrijf een duidelijke en herkenbare identiteit in de markt.

Met name bij elektronische producten die in lage series worden gemaakt, worden nog wel eens standaard behuizingen gebruikt. Of wordt een behuizing door een fabriek ontworpen. Vaak ziet een product er dan functioneel en technisch uit.

Dit is soms de goedkoopste oplossing en soms is het simpelweg te duur om een eigen design te laten ontwikkelen en te laten maken. Maar het nadeel is dat u hiermee geen eigen identiteit heeft en veel andere bedrijven (ook concurrenten) ook dergelijke behuizingen gebruiken.

Outline heeft veel ervaring met het ontwerpen van behuizingen. Ook voor producten die in kleine series worden gemaakt. Ook dan is er al heel veel mogelijk en zijn de kosten van het laten ontwikkelen van een eigen design vaak acceptabel.

Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden

Een behuizing met een modern en verzorgd design

Een goed ontwikkeld en verzorgd vormgegeven product vergroot de gevoelswaarde en beleving van uw product. Het product heeft een meer hoogwaardige uitstraling en de gebruikservaring wordt beter.

In een stapsgewijs project kan een industrieel ontwerper interessante voorstellen ontwikkelen voor uw product. Vaak maakt dit het product nog niet eens duurder. Door slim te ontwerpen zijn er veel mogelijkheden. Hierbij worden de functionele eisen niet op de tweede plaats gezet. Alle eisen worden compromisloos verwerkt in het product.

Wij nodigen u uit om contact met ons op te nemen om vrijblijvend kennis te maken. In een oriënterend gesprek kunnen wij een indruk geven wat de (on)mogelijheden zijn met uw product.

Bekijk voorbeeldprojecten