industrieel ontwerp

Een industrieel ontwerpbureau met veel ervaring in productontwikkeling

Outline ondersteunt bedrijven in productontwikkeling. Wij werken aan het ontwerp van nieuwe producten en we verbeteren bestaande producten. Wij zijn een team van twee industrieel product ontwerpers en zijn breed inzetbaar. In het hele traject van productontwikkeling, van de 1e ideefase tot en met de productiefase, verzorgen wij ontwerp- en tekenwerk.

Outline kan meewerken bij het uitwerken van een productidee en toewerken naar een slim productontwerp. In de detailleringsfase kunnen we als technisch ontwerper de engineering verzorgen en de werktekeningen maken voor de productie. In de prototypefase kunnen we modellen maken met onze eigen 3D printer.

Outline werkt aan het ontwerp van allerlei producten. Wij ontwerpen veel behuizingen van elektronische producten, voor professioneel en/of publiek gebruik. Ook verzorgen wij het productontwerp van bijvoorbeeld displays, transportmiddelen, werktuigen en producten voor de openbare ruimte. Of wij ontwikkelen bijvoorbeeld handige functionele producten, met een slim mechaniek en een innovatief ontwerp. Van kunststof tot metaal, van plaatwerk en constructiewerk tot (spuit)gietwerk, wij zorgen voor een slim ontworpen product.

lees verder waarom Outline iets voor u kan betekenen >

Wat doet een industrieel ontwerper?

Een industrieel product ontwerper vertaalt alle aandachtspunten en alle relevante aspecten van een product naar een goed doordacht en produceerbaar productontwerp. Voor elk aandachtspunt ontwikkelen we ideeën en voorstellen. Samen met de klant kiezen we de sterkste ideeën. We werken stapsgewijs toe naar één compleet conceptontwerp dat we vervolgens technisch gaan uitwerken. In de eindfase maken we de productietekeningen waarmee het product gemaakt kan worden.

Wij kunnen inzetten op specifieke aandachtspunten en wensen van onze opdrachtgevers. In een productontwerp van Outline zie je deze punten goed terugkomen.

lees verder over industrieel ontwerpen >

 • Uw adres voor
  ontwerp- en tekenwerk
  Outline ondersteunt bedrijven bij productontwikkeling van bestaande en nieuwe producten.
 • Een goed ontwerp
  verdient zich snel terug
  Outline heeft een brede ervaring in productontwikkeling en heeft al veel projecten succesvol afgerond.
 • Industrieel ontwerp
  voor het MKB
  Outline werkt resultaatgericht en met nauwelijks overhead, waardoor het betaalbaar blijft.
 • Functionele producten
  en slimme oplossingen
  Zit u met een vraagstuk? Outline heeft veel ervaring en know-how en denkt met u mee.
 • Het belang van
  een maakbaar ontwerp
  Outline ontwikkelt een optimaal technisch ontwerp dat goed te produceren is.

Actueel

Efficiency verhogen: 3D printen van hulpmiddelen voor assemblage en productie

Efficiency verhogen: 3D printen van hulpmiddelen voor assemblage en productie

06-09-2019
3D printen biedt vele nieuwe mogelijkheden. Eén daarvan is het maken van hulpmiddelen voor assemblage- en productieprocessen. Dit worden ook wel “jigs” of “fixtures” genoemd. Het wordt steeds meer gebruikt in de industrie.

Lees verder >

Nieuwe Atex lamp op de markt

Nieuwe Atex lamp op de markt

03-04-2019
Voor Artidor en Opti-Light heeft Outline samen met collega-ontwerper Mark van der Woning een ontwerp ontwikkeld voor de nieuwe Ultra werklamp. De lamp heeft een krachtige LED lichtbron en komt in twee uitvoeringen: een met snoer en een met oplaadbare batterij. De lamp is Atex gecertificeerd wat bijzondere eisen stelt aan het productontwerp.

Lees verder >

2018 wordt een (3D) modeljaar!

2018 wordt een (3D) modeljaar!

09-01-2018
Outline begint het jaar met goed nieuws. Peter heeft een 3D printer aangeschaft!

Lees verder >

Van idee naar product

Wij kunnen een idee voor een product oppakken en dit vertalen naar een concreet ontwerp.

In een stapsgewijs project schetsen wij ideeën en oplossingen, tekenen wij concepten in 3D CAD, maken we indien nodig een functioneel testmodel en werken we toe naar een gedetailleerd en produceerbaar eindontwerp.

Vervolgens maken we een prototype van het ontwerp, zodat het productidee een fysiek product is geworden. Hiernaast een voorbeeld van een slimme kunststof fietsklem die Outline heeft ontworpen.

 •  
 •  
 •  
 •  

Bekijk voorbeeldprojecten