industrieel ontwerp

Innovatief nieuw mobiel datacenter

Klant
NEP The Netherlands, Hilversum

Branche
Audiovisuele dienstverlening voor de broadcasting markt

Werkzaamheden Outline

Outline heeft het ontwerp- en tekenwerk verzorgd voor dit bijzondere innovatieve nieuwe mobiele datacenter. Het mobiele datacenter kan overal ter wereld worden geplaatst en worden ingezet om op locatie videocontent live te streamen of te broadcasten.

Het datacenter is ingebouwd in een 40 voets zeecontainer. De container staat vol met serverkasten en apparatuur, om videocontent te kunnen verwerken en online te streamen. Het uitkienen en inpassen van alle benodigde apparatuur was een bijzonder stukje werk.

In samenwerkig met diverse partijen die meewerkten aan dit project en in nauwe samenwerking met de opdrachtgever, heeft Outline het ontwerp en de inrichting van de container uitgewerkt. Outline heeft de constructie van het draagframe ontwikkeld waarop alle serverkasten en alle apparatuur kan worden geplaatst. Omdat dit om fijgevoelige apparatuur gaat kan alles worden vastgezet in het frame.

Outline heeft de gehele container en alle maak-onderdelen en inbouw-apparatuur op tekening gezet. Met behulp van de tekeningen en 3D CAD files is de productie van de container en inbouw van alle apparatuur in goede banen is geleid.

Bekijk meer voorbeeldprojecten