industrieel ontwerp

Bijzondere afvalbakken

Klant
Funbins BV

Branche
Straatmeubilair

Werkzaamheden Outline

De Funbin is een bijzondere (buiten) afvalbak. Door de uitnodigende uitstraling is de Funbin een leuke verfraaiing van de publieke ruimte en nodigt hij uit om vuil in de afvalbak te deponeren. Een uniek aspect is dat de bak in allerlei varianten uitgevoerd kan worden. Zo is er de Piccolo, de butler, de clown, de Domino's etcetera.

De bak is zeer solide uitgevoerd en vervaardigd van plaatstaal. Hierdoor is de bak goed vandalismebestendig. De bak staat sterk en stabiel op zijn voetstuk, en kan in de grond verankerd worden. In de bak staat een binnenemmer waarin het afval wordt opgevangen. Door het deksel is de bak regenwaterdicht. Middels een slot wordt het deksel afgesloten.

Naast de Funbin heeft Outline ook nog diverse andere modellen ontworpen. Bijvoorbeeld de Tulp. En tevens een andere lijn afvalbakken.

Outline heeft de ontwerpvoorstellen ontwikkeld voor deze afvalbakken. Vervolgens heeft Outline het gehele ontwerp en al het plaatwerk uitgewerkt en productieklaar gemaakt. Met de tekeningen van Outline zijn de bakken vervolgens geproduceerd.

Bekijk meer voorbeeldprojecten