industrieel ontwerp

Industriele ATEX werklamp

Klant
Opti-Light

Branche
Industriële verlichting

Werkzaamheden Outline

Voor Artidor en Opti-Light heeft Outline een ontwerp ontwikkeld voor de nieuwe Ultra werklamp. De lamp heeft een krachtige LED lichtbron en er is een versie met snoer en een versie met oplaadbare batterij. De lamp is Atex gecertificeerd wat bijzondere eisen stelt aan het productontwerp.

De lamp is bestendig tegen extreme omstandigheden, zoals valbestendig tot 2 meter hoogte, waterdicht conform IP67 en een ruwe en vuile werkomgeving. We hebben tevens diverse accessoires ontworpen, zoals een ophanghaak en een vloerstatief.

Het lamp armatuur is een kunststof spuitgietbehuizing. Het spuitgieten wordt uitgevoerd met een aluminium matrijs. Door slim gebruik te maken van wisseldelen in de matrijs, kunnen verschillende varianten gemaakt worden van het armatuur.

We hebben het gehele ontwerptraject uitgevoerd, van 1e ideefase tot en met de begeleiding van de serieproductie. Ook de engineering van alle maakdelen is door ons uitgevoerd. Met de 3D CAD files van Outline zijn de matrijzen gemaakt. In het traject hebben we ook diverse prototypes gemaakt die we uitgebreid getest hebben. In het project hebben we prettig samengewerkt met de opdrachtgever.

Outline heeft dit project samen met industrieel ontwerper Mark van der Woning uitgevoerd. We hebben dit project uitgevoerd vanuit de coöperatie Coopkracht waar wij beide lid van zijn.

Bekijk meer voorbeeldprojecten