industrieel ontwerp

Betaalautomaten

Klant
Quality Equipment, Ridderkerk

Branche
Facilitaire betaalsystemen

Werkzaamheden Outline

Voor Quality Equipment heeft Outline gewerkt aan de ontwikkeling van diverse nieuwe producten in het assortiment. Dit zijn onder andere betaalterminals en op- en afwaardeerautomaten voor betaalpassen.

Outline heeft in een stapsgewijs ontwerptraject de nieuwe QV betaalautomaat ontworpen. Met deze betaalautomaat kan het saldo op betaalpassen worden opgewaardeerd of afgewaardeerd. De betaalterminal heeft een stijlvolle vormgeving en moderne uitstraling. De gehele omkasting is gemaakt uit plaatstaal. Dit maakt de kast zeer solide en bestendig tegen vandalisme en inbraak. De bediening is zeer gebruiksvriendelijk en gebeurd middels een touchscreen.

Een belangrijk aandachtspunt is dat de elektronische componenten in de kast goed bereikbaar zijn voor de servicemonteur om onderhoud te plegen of componenten te vervangen. Hier is een goede oplossing voor ontwikkeld. Outline heeft het ontwerp compleet gedetailleerd en technisch uitgewerkt. Met de tekeningen van Outline zijn de kasten vervolgens geproduceerd.

De kasten zijn gemaakt uit plaatstaal. Outline heeft vanuit het verleden veel ervaring met plaatwerk en heeft alle plaatwerkdelen optimaal ontworpen en ge-engineerd. Door slim te ontwerpen is het aantal onderdelen en het aantal bewerkingen beperkt gebleven en de bewerkingstijd, zoals zetten en lassen, eveneens zo kort mogelijk. Daardoor kan alles efficiënt geproduceerd worden en blijven de productiekosten op een acceptabel niveau.

Bekijk meer voorbeeldprojecten