industrieel ontwerp

Laboratorium apparatuur

Klant
Tamson Instruments, Bleiswijk

Branche
Laboratorium apparatuur

Werkzaamheden Outline

Outline is een vaste partner van Tamson voor ontwerp- en tekenwerk. Outline werkt aan nieuwe producten in het assortiment en werkt aan nieuwe versies of varianten van bestaande producten. Ook werken we aan grafische items, zoals de bedieningspanelen.

Wij werken ideeën uit en komen met voorstellen. Alle ontwerpen werken we uit tot goed maakbare producten. Vervolgens maken we de productietekeningen waarmee de producten gemaakt kunnen worden. Na prototypebouw inventariseren we alle bevindingen en passen we waar nodig het ontwerp en de tekeningen aan, zodat er een optimaal ontwerp van het ontstaat.

Als het ontwerp in serieproductie is genomen, begeleiden wij het proces en evalueren en beheren het ontwerp en de tekeningen. De producten variëren van kleine meetinstrumenten tot grote laboratoriumkasten. Doordat Outline al jarenlang voor Tamson werkt, is inmiddels goed te zien dat er een huisstijl aanwezig is in het assortiment.

In de producten zit veel plaatwerk. Outline heeft vanuit het verleden veel ervaring met plaatwerk en kan alle plaatwerkdelen optimaal ontwerpen en engineeren. Door slim te ontwerpen kan het aantal onderdelen en het aantal bewerkingen worden gereduceerd en de bewerkingstijd, zoals zetten en lassen, eveneens worden teruggebracht. Dit verlaagt de productiekosten aanzienlijk. In 3D CAD SolidWorks maken we alle benodigde uitslagen en productiefiles. De 3D CAD files worden 1:1 gebruikt bij de productie.

Van de nieuwe producten maakt Outline allerlei mooie impressie-plaatjes. (fotorealistische afbeeldingen) Zonder dat het product al daadwerkelijk is gemaakt, kan met deze impressie-plaatjes al wel allerlei sales- en PR materiaal worden gemaakt voor de producten. Dit is ook erg handig bij allerlei accessoires en varianten van het product. Omdat alles al in 3D is getekend, is het een makkelijke stap om alle plaatjes te maken en dit bespaart flink op allerlei fotosessies die niet meer nodig zijn.

Bekijk meer voorbeeldprojecten